Vés al contingut

Inauguració de l’exposició d’Artístics al Mas d’en Dorra

febrer 6, 2013

Aquest proper dissabte 9 de febrer a les 12 del migdia inauguració de l’exposició Llocs Comuns.

Alumnes i professors de l’àrea d’artístics aniran a l’espai Mas d’en Dorra de Fortià per inaugurar l’exposició que han preparat aquesta setmana.

Tots hi sou convidats.

L’exposició, Llocs comuns, són una mostra de les obres que sorgeixen del treball proposat des de diferents matèries i enfocaments disciplinaris a partir d’un tema: el paisatge.

La primera pregunta que em debatut a l’aula, és de què parlem quan esmentem la paraula paisatge.
Tot i proper a la idea d’espai, el paisatge en dista per la seva dimensió cultural que ultrapassa el fenomen físic.  Tot i proper a la idea de lloc, en el seu conjunt de significats compartits, se n’allunya per la seva voluntat estètica.

Així doncs, sembla difícil de concebre la noció de paisatge sense la mirada que l’articula, esdevenint un lloc no sols viscut sinó experienciat, sentit, pensat… Malgrat tot, aquesta presentació d’un lloc propi sovint ha esdevingut massa comú, i en aquest sentit hem triat com exemple el leporello que desplega davant els ulls de l’espectador la memòria d’un viatge pre-visible. Magritte, recull a “key to the fields”, una obra on metafòricament coincideixen la imatge congelada en el vidre de la finestra a mode de quadre pictòric i la del paisatge “real” exterior. Davant els nostres ulls s’esberla el paisatge-finestra, construït a través de la mirada dels altres. Ens queda sortir de nou, directament a trobar el real, per tal de possibilitar un cop més la recerca de la forma.

Enllaç a la notícia de l’escola: Exposició d’Artístics al Mas d’en Dorra.

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: