Skip to content

La Cristina Simón i el Tapís de la Creació

Març 26, 2014

La Cristina Simón, professora de la nostra escola,  juntament amb en Jesús del Hoyo i la Cristina Flórez, dissenyen la tipografia ‘Tapís de la Creació’.

L’equip de dissenyadors estudia les grafies del brodat medieval per concebre la font tipogràfica. Els investigadors del projecte preveuen que estigui digitalment disponible el setembre de l’any que ve. El treball consisteix en descobrir el tresor cal·ligràfic de l’emblemàtic tapís, reconeixent-ne, diferenciant, catalogant i desenvolupant les seves famílies de lletres.

El Tapís de la

Creació, exposat al Museu del Capítol de la Catedral de Girona, és un brodat d’entre finals del segle XI i principis del XII considerat únic en el seu gènere i una de les peces més importants de l’art tèxtil romànic.

 

El projecte, que des d’avui i fins al 7 d’abril es presenta en forma d’exposició a la Casa de Cultura de Girona, s’emmarca en el programa anomenat Arrels del gràfic, que impulsa el Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya i que té com a objectiu recuperar, conservar i proclamar la memòria historicogràfica del país.

Enllaç a la notícia complerta del Punt-Avui: CRISTINA SIMÓN. TAPÍS DE LA CREACIÓ.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: