Vés al contingut

Tribute to Archigram

Abril 4, 2014

Aquest proper diumenge, 6 d’abril, a les 12 del migdia, s’inaugura l’exposició “Tribute to Archigram” d’ Espai androna a la llibreria Drac d’Olot.

“Tribute to Archigram” parteix d’un diàleg que estableixen els dos membres d’Espai Androna (Sílvia Armengol i Xavier Moliner) en el qual un proposa una vinyeta de còmic que l’altre s’encarrega de respondre (intervenint, descomponent, refent…) fins assolir una nova història.

És un procediment que s’inspira en precedents històrics com els collages dadaistes i els cadàvers exquisits surrealistes i en propostes molt més específiques com l’obra Tricky Cad de l’artista nord-americà Jess Collins (que subvertia, a partir del collage, el còmic del popular heroi Dick Tracy) o la revista La Internationale Situationniste, editada pels components del col•lectiu homònim, que emprava el llenguatge del còmic per fer d’altaveu de les seves propostes teòriques i polítiques. Un altre referent molt concret (d’aquí el títol de la proposta) és l’Amazing Archigram 4 Zoom Issue, una revista del grup d’arquitectes Archigram que també aprofitava les característiques de les historietes gràfiques per traslladar les seves idees utòpiques, futuristes i revolucionàries sobre l’arquitectura. Tribute to Archigram és, en definitiva, un exercici de reapropiació i resignificació a través del còmic i el collage i, alhora, un diàleg de descoberta i intercanvi de referents entre els dos autors.

mitjançantTRIBUTE TO ARCHIGRAM.

image

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: