Skip to content

EXPOSICIÓ FREAK 1

Març 20, 2015

Aquest proper divendres, 20 de març, a les 19:30h. a la llibreria Drac d’Olot, s’inaugura l’exposició “Freak 1” de l’artista Xevi Solà.

Es  tracta de la cinquena intervenció del cicle “l’Article” en el qual es convida a diversos artistes visuals a treballar en l’obra d’un autor literari o d’un assagista del seu interès.

Xevi Solà retrata personatges en entorns quotidians, aparentment normals i domèstics, que, ben aviat, revelen aspectes inquietants i sorprenents. L’acurada composició formal, els colors vibrants i l’aparença bucòlica dóna contrast a uns individus que no responen als cànons habituals. Davant d’aquestes obres ens acabem plantejant quina deu ser la biografia dels personatges, quina és la història que amaguen, quines són les pulsions humanes que hi podem reconèixer?

Aquests escenaris, aquesta iconografia, ens remeten a determinats autors literaris que li són afins, com és el cas Charles Baudelaire  (amb la seves referències a l’estètica de la lletjor) i, molt especialment, Edgar Allan Poe i el seu relat “La caiguda de la casa Usher”: “¿Qué era aquello —me detuve a pensarlo—, qué era aquello que me desalentaba así al contemplar la Casa de Usher? (…)  Me vi forzado a recurrir a la conclusión insatisfactoria de que existen, sin lugar a dudas, combinaciones de objetos naturales muy simples que tienen el poder de afectarmos de este modo, aunque el análisis de ese poder se base sobre consideraciones en que perderíamos pie”.

mitjançant EXPOSICIÓ FREAK 1.

Anuncis

From → Exposicions

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: