Vés al contingut

IL.LUSTRACIÓ DE L’ESCOLA REPRESENTADA A BOLOGNA

Abril 3, 2017

Les dotze Escoles d’Art que imparteixen de forma reglada il·lustració a Catalunya i Balears són les protagonistes d’una exposició conjunta al Centro Studi Didattica delle Arti del Liceo Artistico “F. Arcangeli” de Bolonya (Itàlia).

Aquesta mostra coincideix amb la prestigiosa Fira del llibre infantil i Juvenil de Bolonya, la més important en aquest àmbit del món. Els centres educatius han tingut l’oportunitat de crear sinèrgies coincidint amb el fet que Catalunya i Balears són els països invitats. L’exposició es titula En Transit i vol mostrar el procés de treball d’un projecte final d’il·lustració remarcable de cada escola.

El projecte ha estat un repte pels alumnes de tots els centres perquè han hagut de posar en joc tots els coneixement adquirits durant el seus pas per les aules. Mostrant així els trets inicials d’un discurs i d’un caràcter gràfic personal. Més enllà d’un recull estàtic d’obres acabades, aquesta exposició pretén mostrar-ne el procés de conceptualització i formalització destacant-ne la diversitat d’enfocs i la multiplicitat d’accions pedagògiques dutes a terme durant la formació de l’alumne/a. Per això cada escola hi mostra un sol projecte, emfatitzant-ne el procés de treball individual de l’estudiant i la metodologia de cada centre i del corresponent equip docent.

El projecte de l’EASD d’Olot que s’ha seleccionat per mostrar a l’exposició és El conte del Rossinyol de Hans Christian Andersen il·lustrat per l’alumna Haili Wang i que a més va guanyar el 2016 el Premi Eva Toldrà en la categoria general.

Per l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot és un orgull que la seva Àrea d’Arquitectura Efímera s’hagi encarregat de dissenyar formalment l’exposició.

Els treballs dels nostres alumnes es poden veure amb els d’altres centres destacats de Catalunya i Balears de ciutats com Barcelona, Sabadell, Barcelona o Tarragona.

En Transit es podrà veure del 3 al 5 d’abril de 2017.

IMG_1308

From → Uncategorized

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: