Vés al contingut

Cicle expositiu Fe r n w e h 

Març 13, 2018

Cicle expositiu Fe r n w e h 
a l’espai cafè de l’escola dels alumnes de segon de fotografia.

És possible trobar a faltar allò que no s’ha tingut?

De la mateixa manera que s’ha parlat de la nostàlgia pel moment mai viscut, existeix un concepte que defineix l’enyor d’indrets que no has trepitjat. La paraula alemanya fernweh, la malaltia centrífuga, tal com va dir-li Humboldt, designa aquella força que ens empeny a fugir del confort de la llar i anar a la recerca de mons desconeguts.

Entenem, doncs, que en aquesta emoció complexa es barregen desig, nostàlgia, viatge, espai o distància, i que la podem vincular a temes més abstractes com puguin ser, entre d’altres, l’arrelament i l’aferrament; l’exotisme i els estereotips; l’alteritat, la mirada de l’altre i vers l’altre; la rutina, el tedi i la fugida.

Fernweh és també el títol que engloba el cicle d’exposicions de 2n de Fotografia als plafons de l’àrea de serveis de l’escola, on cada alumna/e ha fet la seva lectura personal d’aquest tema.

SOUVENIR/S de la Berta Escobar

Gairebé tots conservem algun objecte de record d’un viatge. Sovint aquests objectes són el regal que algú ens porta del seu pas per terres llunyanes, i darrere l’acte de guardar-lo ben posat en una estanteria hi ha un rerefons que globalment ja tenim tan interioritzat que no en som conscients.
Solem veure les mateixes imatges dels mateixos llocs emblemàtics de les mateixes ciutats, i sempre són imatges molt ben fetes, coronades amb cels perfectes, i evocant a la perfecció tot allò que s’espera del lloc que representen. Això ens provoca un sentiment semblant a l’eufòria i al desig d’anar aquell lloc que veiem perfecte en les postals, clauers o figuretes.

Enllaç a la galeria d’imatges

escobar_IMG_4106-insta2.jpg

Anuncis

From → Uncategorized

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: