Vés al contingut

SOMETHING THAT REMINDS YOU OF SPAIN

Març 16, 2018

Coses que podem trobar als nostres llocs de residència. Petits signes que ens recorden les sensacions d’altres països. Coses que per a nosaltres són comunes, resulten exòtiques per als estrangers. Acompanyats per un smartphone i usant la seva imaginació, persones de tot el món han intentat respondre la mateixa pregunta: What reminds u of Spain? Carlos Foxter

Cicle expositiu Fe r n w e h 
a l’espai cafè de l’escola dels alumnes de segon de fotografia.

És possible trobar a faltar allò que no s’ha tingut?

De la mateixa manera que s’ha parlat de la nostàlgia pel moment mai viscut, existeix un concepte que defineix l’enyor d’indrets que no has trepitjat. La paraula alemanya fernweh, la malaltia centrífuga, tal com va dir-li Humboldt, designa aquella força que ens empeny a fugir del confort de la llar i anar a la recerca de mons desconeguts.

Entenem, doncs, que en aquesta emoció complexa es barregen desig, nostàlgia, viatge, espai o distància, i que la podem vincular a temes més abstractes com puguin ser, entre d’altres, l’arrelament i l’aferrament; l’exotisme i els estereotips; l’alteritat, la mirada de l’altre i vers l’altre; la rutina, el tedi i la fugida.

Fernweh és també el títol que engloba el cicle d’exposicions de 2n de Fotografia als plafons de l’àrea de serveis de l’escola, on cada alumna/e ha fet la seva lectura personal d’aquest tema.

Enllaç a la galeria d’imatges

foxter_IMG_4110-800

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: